När du behöver en kakelskärare

En kakelskärare är bra att ha just för att kunna skära kakel med på ett bra sätt. Du kan med fördel satsa på en kakelskärare IMER. Detta märke är italienskt och gör att du kan få till proffsiga plattsättningsarbeten. Du kan hitta flera varianter av dessa hos Epox. Bland annat dessa modeller:

  • IMER Combi 200VA
  • IMER Combi 250VA
  • IMER Combi 250/1000VA
  • IMER Combi 250/1500VA

Det går att skära annat material än bara kakel med dessa skärare. Bland annat fungerar de utmärkt med andra keramiska material så väl som med natursten och konststen. Är det tjockare materialstycken kan det behövas en stensåg.

Skär kakel på rätt sätt

För att ditt kakel ska kunna skäras på rätt sätt, så är det ett måste att du har rätt sorts kakelskärare med en lämplig diamantklinga. De skärare som är av märket IMER finns med ett kapdjup upp till 66 cm samt att de även har kaplängder på mer än 1 meter.

Dessa skärare från IMER har en klinga som sågar materialet ovanifrån. Det gör att den kan användas på tjockare plattor och hårdare material.

Bra produkter hos Epox

Epox Maskin AB har i mer än 50 år sysslat med att leverera lättare anläggnings- och byggmaskiner. Det för bland annat fräsning, packning, sågning och pumpning. Det till användare över hela Sverige. Dessutom är detta företag även generalagent för flera av världens bästa märken och tillverkare.

Hos detta företag kan du hitta en hel del om du sysslar med anläggning eller byggen av olika slag. De har en hel del i sitt produktsortiment.